Behandlingar mm

I dagsläget är alla behandlingar pausade.

Se startsidan


Första besöket


Vid första besöket går du och jag igenom vad du önskar hjälp med. Räkna med lite extra tid vid det besöket. Utifrån det samtalet kommer jag att föreslå den behandling jag anser vara mest verksam. Jag blandar ofta metoder utifrån ett helhetstänkande och utifrån dina behov, Du får ibland "hemläxor" i form av Qigongrörelser eller egen akupressur. Kinesiska medicinens syfte är bland annat att sätta igång kroppens egna system, i samarbete med dig och den behandling du får.


Naturligtvis är du välkommen att boka vilken behandling du önskar. Du behöver inte söka för något speciellt besvär eller bekymmer. Alla kroppsbehandlingarna är allmänt balanserande och avkopplande.

Behandlingar


Alla tidsangivelser innefattar även vilotid efter behandlingen.


Akupressur

Akupressur bygger på samma teori som akupunktur, men istället för nålar behandlas akupunkturpunkterna med fingertryck, vilket ger en behaglig och mild behandling. Grundtanken med akupressur är att frigöra blockerad energi, qi. När energin rör sig harmoniskt i kroppen så håller vi oss friska och mår bra. När qi blockeras eller hamnar i obalans uppkommer besvär, spänningar och sjukdomar. Behandlingen är verksam på bland annat muskelspänningar, ischias, spänningar i nack- och axelområdet, ryggvärk, huvudvärk, "musarm", "tennisarmbåge", hormonella obalanser, tarmbesvär och mycket annat. Behandlingen har en positiv effekt på både kropp och själ.

Behandlingstid: 60 minuter.


Kinesisk massage

Klassisk kinesisk massage är en metod som kombinerar kinesisk medicinkunskap med specifika massagetekniker och individuellt utvalda akupressurpunkter utifrån vad som ska behandlas. Massagen är också förebyggande och stimulerar det fria flödet av qi i kroppen, Därmed undviks blockeringar och obalanser.

Behandlingen kan genomföras med kläder på, men kombineras ibland med en oljemassage på rygg och nacke. Behandlar alla typer av obalanser och symtom och har en starkt avstressande effekt.

Behandlingstid: 45-60 minuter


Friskvårdsmassage

En mjuk muskelmassage som bygger på den svenska klassiska massagen. Helkropps- eller halvkroppsbehandlingar med olja. En muskelavslappnande och avkopplande behandling.

Behandlingstid: 35 eller 60 minuter


Ansiktsmassage

Att få massage i ansiktet upplevs av många som mycket lugnande. Om du inte har så mycket tid kan du ändå unna dig en stunds vila och återhämtning med en mjuk ansiktsmassage.

Behandlingstid: 35 minuter


"Väl Behag"

Unna dig lite lyx och ge dig själv lite extra omsorg! Behandlingen "Väl Behag" består av en helkropps valfri massage i kombination med en mjuk avslappnande ansiktsmassage. Frukt och te serveras efter behandlingen och du får tid att bara sitta ner och känna välbehag en stund.

Behandlingstid: 90 minuterTaktipro-orginalmetoden/Taktil massage

En mycket mjuk omslutande beröring av huden som sker med respekt, omtanke och lyhördhet för individens integritet och behov. Massagen är avslappnande och behandlande. Den påverkar välbefinnandet, kroppsuppfattningen, minskar muskelspänningar, är smärtlindrande, förbättrar sömnen och är mycket stressreducerande då den påtagligt ökar produktionen av lugn- och rohormonet, oxytocinet, i kroppen. Denna milda oljemassage passar också som återhämtnings-behandling vid utmattningssymtom och fibromyalgi. Idag en vanlig metod på arbetsplatser för att effektivt sänka stressnivån hos medarbetare. Behandlingstid helkropp: 50-60 minuter


Öronakupunktur

Öronakupunktur är en reflexlära som utgår från teorin att varje kroppsdel och alla organ har en motsvarande punkt i örat, och att man kan påverka smärta och funktion i den kroppsdelen genom att behandla denna öronpunkt. Även hormonella och psykiska funktioner kan påverkas genom öronpunkter.

Öronakupunktur utgör en självständig del av den tusenåriga kinesiska akupunkturläran.

Tillstånd som visat sig behandlingsbara med öronakupunktur är till exempel; värk i leder, ryggvärk, ischias, sömnsvårigheter, depression, hormonella problem, allergi, astma, mag-tarmproblem, huvudvärk, muskelspänningar, ångest, yrsel, abstinens, stressrelaterade symtom.

Behandlingen genomförs sittande eller liggande.

Behandlingstid: 45 minuter


OBS!

För dig som inte vill ha behandling med nålar finns andra alternativ där jag arbetar med massage på örnonpunkterna och så kallade "kulplåster".


NADA öronakupunktur

Den punktkombination som används i NADA innefattar de mest rogivande öronpunkterna. NADA är verksamt på sömnstörningar, stressymptom, beroendeproblematik (rökning, droger, mat), migrän, muskelspänningar, ångest och nedstämdhet. Effekten är avslappnande om du är stressad och vitaliserande om du känner dig trött. Många upplever en förhöjd fokuserings-förmåga efter en behandling.

NADA kan användas i förebyggande syfte för att undvika stressrelaterade besvär. NADA är också en stämningshöjande och smärtlindrande behandling. Behandlingen genomförs sittande och med fördel i grupp. Även individuell behandling.

Behandlingstid: 45 minuter.


Medicinsk Qigong - allmänt

Qigong är en träningsmetod som tillhör den kinesiska medicinen. Det är en filosofi, en läkekonst och en behandlingsmetod. Medicinsk Qigong är en avancerad kunskap som fokuserar på att aktivera kroppens akupunktursystem och balansera flödet av energi (qi) i kroppens energibanorna (meridianerna)

Alla kan göra Qigong då man gör det utifrån sina egna resurser.

Qigong kombinerar rörelse, andning och koncentration och resulterar ofta i en känsla av sinnesro.

Qigong är både en förebyggande och behandlande metod.


Stödjande samtal

I livets alla skiftningar kan det kännas skönt att prata med någon som har tid att lyssna. Att ha en stund som bara är din, att få samtala om sorg, en kris eller det som ligger dig närmast om hjärtat, kan ibland vara vägen ur en själslig obalans. Samtalet kan med fördel kombineras med kroppsbehandlingar.

Samtalstid: 45 minuter


ÖVRIGTFör aktuella priser på alla behandlingar -

ring Rosenlunds Qi Terapi

0706-860284